• Română (România)
  • Ukrainian (UA)

reclama

delimitator_transp

reclama

delimitator_transp

Cultura
Bicentenarul naşterii lui Taras Şevcenko în Ucraina va fi marcat la nivel de stat

Bicentenarul naşterii lui Taras Şevcenko în Ucraina va fi marcat la nivel de stat, a menţionat Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovyci
“Noi vor organiza toate acţiunile pentru sărbătorirea acestei date remarcabile împreună cu opinia publică ucraineană, incontestabil, împreună cu Comitetul naţional pentru Premiile “Şevcenko”. După aceasta voi semna decretul”, - a spus el marţi la ceremonia înmânării Premiilor “Şevcenko” la Kanev.

Viktor Ianukovyci a menţionat, că acţiunile privind marcarea bicentenarului naşterii lui Taras Şevcenko se planifică să fie desfăşurate în comun cu partea rusă. El a povestit, că în timpul vizitei Preşedintelui Rusiei, Dmitri Medvedev, la Kiev în primul semestru al anului curent părţii ruse i se vor face propunerile respective. Viktor Ianukovyci a încredinţat, că până la finele acestui an se vor încheia în întregime toate lucrările privind reconstrucţia rezervaţiei de la Kanev. Taras Şevcenko s-a născut la 9 martie anul 1814. În anul 2014 se va marca bicentenarul naşterii Marelui Cobzar.