• Română (România)
  • Ukrainian (UA)

reclama

delimitator_transp

reclama

delimitator_transp

Turism
Turism in Ucraina

Ucraina este o tara frumoasa geografic, cu multe cimpii, dealuri, munti (Carpati), rauri si fluvii (Dnepr, Dnestr, Dunare) si o deschidere larga spre Marea Neagra.

Ucraina este pe locul 14 ca cea mai populara destinatie turistica din lume. Peste 15 milioane de turisti viziteaza Ucraina in fiecare an, in 2006 s-au inregistrat 18,9 milioane de turisti (majoritatea din Europa de Est, Europa de Vest si SUA). Incepand cu secolul 19 industria turismul este intr-o continua crestere.

Ucraina ofera vizitatorilor o multime de atractii turistice si activitai pe gusturile tuturor la preturi rezonabile.

Kiev, capitala Ucrainei este un oras cosmopolit, avand o populatie de peste 2 milioane de locuitori ce are de oferit turistilor o varietate mare de atractii turistice. Metropola este cunoscuta ca "Orasul - Mama a tuturor oraselor slave", fiind una dintre cele mai vechi asezari din Europa. Capitala Ucrainei, cel mai mare oras din tara, este un mare centru cultural si economic. Orasul Vechi din Kiev este plin de cladiri istorice , cea mai apreciata fiind Catedrala Sf. Sofia, cu mozaicurile si frescele sale  superbe. Catedrala are 13 domuri aurite si a fost construita in secolul al 11-lea.

Pecherska Lavra este un complex de biserici construit acuma aproape noua secole, este numita si Manastirea Pesterilor, aceasta avand catacombe unde sunt adapostite relicve ale unor sfinti.Poarta aurita este o fortificatie ce imprejmuia orasul, aceasta fiind construita in 1037 de catre Printul Yaroslav cel Intelept. In prezent aici se afla Muzeul Portii de Aur. Andriyivsky Uzviz este cea mai veche strada din Ucraina, aici avand loc o multime de targuri, concerte si festivaluri. Pe aceasta strada se afla de asemenea si o multime de magazine, galerii de arta si ateliere.

Lviv este un alt oras important din Ucraina. Acesta a fost infiintat in 1256 si a fost o luna perioada un centru comercial important din aceasta tara. Orasul este de asemenea si un centru cultural important. Primul liceu de aici a fost infiintat in 1661 iar astazi orasul are si o universitate de stat. Centrul istoric al orasului este declarat Obiectiv UNESCO si este cu adevarat fascinant, acesta avand arhitectura Baroca si Renascentista. Cele mai interesante obiective turistice de aici sunt Piata Ploscha Rynok cu Casa Neagra, Catedrala Armeana si Catedrala Greaca precum si Catedrala Latina. Alte atractii din acest oras sunt Muzeul National, Muzeul Istoriei, precum si diverse galerii de arta.

Crimeea este o adevarata bijuterie a Marii Negre, fiind binecuvantata cu cele mai frumoase peisaje, de la munti impaduriti pana la plaje superbe si curate. Crimeea este un teritoriu de o frumusete izbitoare, cu terenuri fertile, cu livezi si vii, alternand cu povarnisurile impadurite si stancoase ale muntilor, intinzandu-se pana la plajele superbe de la Marea Neagra. Aceste peisaje extraordinare fac din Crimeea o adevarata nirvana a vacantelor, un loc in care puteti face tot ce doriti, de la excursiile pe munte sau vizitarea monumentelor istorice, ca fortareata Hersonisos, pana la relaxarea pe superbul litoral aflat chiar sub muntii Yaila. Este un peisaj care in mod garantat va taie respiratia. Litoralul Crimeei este lung de 520 km, cu plaje aurii si curate. In est sunt plaje formate din nisip negru vulcanic, iar in vest sunt plaje mari argintii. Multe dintre aceste plaje sunt publice; plajele private care sunt detinute de catre hoteluri sunt dotate la standard occidental. Pe principale plaje turistice veti gasi oportunitati pentru calatoriile cu yachtul, parasutism, surfing si multe altele.

Odesa a fost intotdeauna un oras mai colorat, mai animat si mai vesel fata de alte orase ale fostei Uniuni Sovietice. Este o atmosfera aparte de "orice e posibil" ca sa te distrezi, oriunde pe strazile Odesei. Orasul are propria sa sarbatoare: "ZIUA UMORULUI" pe 1 Aprilie. Odesei i se spune "Perla Marii Negre", fiind cel mai mare oras aflat pe tarmul Marii Negre si cel de-al 5-lea oras ca marime din Ucraina. Climatul bland al Odesei, apele calzi, plajele insorite si strazile animate atrag mii de turisti din intreaga lume. Aleile inflorite, strazile umbrite de pomi imensi, cladirile frumos colorate, pietele cochete dau orasului un aer de intimitate placuta. Arhitectura Odesei este pur si simplu incantatoare. 
Plajele Odesei se intind pe 20 de km, de-a lungul carora se afla parcuri, baruri si restaurante. In timpul verii cele mai aglomerate plaje sunt: Lanjeron, Otrada si Delfin. Pe langa plaja si inot, se pot practica toate sporturile de apa. Plaja Arkadia este cea mai mare si cea mai moderna, plina de cluburi de noapte faimoase.

Pentru iubitorii sporturilor de iarna este recomandata statiunea Bukovel, aceasta fiind la cele mai inalte standarde din Ucraina. Statiunea este situata in vestul tarii, in Muntii Carpati.