• Română (România)
  • Ukrainian (UA)

reclama

delimitator_transp

reclama

delimitator_transp

Stiri
S-a îmbunătăţit substanţial starea de lucruri în metalurgie
În Ucraina a fost stopat declinul în economie – produsul intern brut de la începutul anului a crescut cu 5,5 la sută, a declarat într-un interviu pentru presă primul vice-premier, Andrii Kliuev.

Citeşte mai mult...
 
Este accelerată construcţia obiectivelor de infrastructură pentru Europenele-2012
Lucrările de construcţie la marile obiective infrastructurale, în special în cadrul pregătirilor către Campionatul European de Fotbal din 2012, constituie un element important de asigurare a creşterii economice în Ucraina, a declarat în interviul acordat ziarului „2000” primul vice-premier, Adnrii Kliuev.

Citeşte mai mult...
 
Demarcarea frontierei de stat cu Rusia şi Belarus va contribui la integrarea Ucrainei în spaţiul UE
Granite_cu_Rusia_si_Belarus Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovyci, a dat dispoziţii ministerelor şi departamentelor de profil să activeze insistent în problema demarcării frontierei de stat cu Rusia şi Belarus.
Citeşte mai mult...
 
Uniunea Europeană este gata să conlucreze cu Ucraina în direcţia liberalizării regimului de vize
Vize_-_UE Preşedintele Viktor Ianukovyci a dat dispoziţii ca până în luna iunie să fie examinate acţiunile orientate la liberalizarea regimului de vize între Ucraina şi Uniunea Europeană şi să fie elaborat planul corespunzător.
Citeşte mai mult...
 
Un exemplu de investiţii reuşite în economia Ucrainei
exemplu Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovyci, a avut o întâlnire cu conducerea companiei “TNK-VR” – Gherman Han, Viktor Vekselberg şi Serghei Lizunov.

Citeşte mai mult...
 
Asistenţă în atragerea investiţiilor străine
univ La Cernăuţi se desfăşoară şedinţa în deplasare a Traide-clubului internaţional, la care participă circa 20 de diplomaţi străini.

Citeşte mai mult...
 
Resursele energetice transformă Ucraina într-un jucător regional pe piaţa gazelor
Ambasadorul Federaţiei Ruse în Ucraina, Mihail Zurabov, a declarat că la baza acordurilor încheiate la Harkiv între preşedinţii Ucrainei şi Rusiei a fost pusă sporirea considerabilă a taxei de arendă pentru flora rusească.
Citeşte mai mult...
 
Ucraina trebuie să-şi găsească locul în triunghiul UE, Rusia şi SUA, consideră Preşedintele Viktor I
Victor_Ianukovici Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovyci, are intenţia să viziteze în cel mai apropiat timp Strasbourgul, unde el va participa la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Citeşte mai mult...
 
Rusia va vinde Ucrainei gaz cu o reducere de 30 la sută
Gaz_Ucraina La Harkiv, preşedintele companiei naţionale pe acţiuni „NaftoGaz Ukrainî”, Evghen Bakulin, şi conducătorul „GazProm”-ului rusesc, Aleksei Miller, au semnat un adaos la contractul din 19 ianuarie 2009, precum şi un adaos la contractul din 19 iunie 2009 care prevede condiţiile de tranzitare a gazului natural rusesc prin teritoriul Ucrainei.


Citeşte mai mult...
 
Se observă o anumită înviorare în economia Ucrainei
Economia_Ucraina Rezultatele primului trimestru al anului arată că se observă o anumită înviorare în economia Ucrainei, a declarat şeful grupului de consilieri ai Băncii Naţionale Valerii Lytvyţki. El a menţionat, că ramurile, care creează circa 38 la sută din Produsul intern brut, demonstrează o dinamică pozitivă, în special industria, agricultura, transportul.

Citeşte mai mult...
 
Comisarul european pe problemele extinderii şi politicii europene a vecinătăţii va vizita Ucraina
Comisar_european La 21-23 aprilie Comisarul european pe problemele extinderii şi politicii europene a vecinătăţii, Stefan Fule, va efectua o vizită în Ucraina. Ucraina stă în faţa multor provocări politice şi economice. Dacă ţara noastră intenţionează să obţină stabilitate şi prosperare, ea va trebui să întreprindă măsuri ferme în planul desfăşurării reformelor, se spune în declaraţia comisarului european, făcute în preajma vizitei în Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
Oraşul Doneţk se pregăteşte intens de Europenele-2012
Euro_2012 Finanţarea pregătirii oraşului Doneţk către Europenele-2012 de la începutul anului s-a îmbunătăţit considerabil, a declarat primarul oraşului, Oleksandr Kukiancenko.

Citeşte mai mult...
 
Restabilirea încrederii investitorilor străini faţă de Ucraina – o sarcină importantă a guvernului

Preşedintele Viktor Ianukovyci a dat dispoziţii guvernului ucrainean să întreprindă în viitorul apropriat un şir de acţiuni anticriză. Şeful statului a menţionat că între acestea se numără, mai ales, restabilirea încrederii investitorilor străini faţă de Ucraina. Viktor Ianukovyci a accentuat că o atenţie sporită va fi acordată problemei asigurării imunităţii  proprietăţii şi a menţionat necesitatea creării unui sistem judiciar echitabil atât pentru cetăţenii Ucrainei, cât şi pentru nerezidenţi.

 
Preşedintele Viktor Ianukovyci s-a adresat poporului

În adresarea către poporul ucrainean, Preşedintele ţării, Viktor Ianukovyci, a confirmat odată în plus opţiunea sa personală, menţionând că confruntările ruinătoare şi discuţiile lipsite de sens din ultimii cinci ani s-au soldat cu pierderi irecuperabile pentru Ucraina, notează UNIAN cu referire la serviciul de presă al şefului statului.

A fost desconsiderat, practic, întregul patrimoniu economic şi social acumulat în perioada sovietică şi în cea de independenţă a Ucrainei, a relevat Preşedintele Viktor Ianukovyci. În prezent se deschide o nouă perspectivă pe calea dezvoltării şi progresului. Însăşi providenţa a prevăzut ultima picătură din cupa discordiei şi a învinuirilor reciproce pentru Ucraina, se specifică în adresarea garantului Constituţiei Ucrainei. „În postură de şef al statului îmi asum responsabilitatea pentru deciziile ce ne vor oferi posibilitatea să începem activitatea noastră în termeni optimi”, a spus Viktor Ianukovyci.  De la tribuna Radei Supreme şeful statului ucrainean l-a prezentat pe conducătorul noului guvern, miniştrii de externe, al apărării şi pe şeful Serviciului Securităţii. Tot astăzi  organul legislativ suprem al ţării i-a acordat votul de încredere Cabinetului de Miniştri, a specificat Preşedintele ţării.               

 
Noul Premier a declarat că Guvernul va prezenta la timp proiectul Bugetului de stat -2010

Primul ministru al Ucrainei, Mykola Azarov, a ţinut o conferinţă de presă pentru mediile din ţară

În cadrul ei   Primul-Ministru al Ucrainei, Mykola Azarov, a relevat că Programul de activitate al Guvernului va fi prezentat legislativului concomitent cu proiectul Bugetului de Stat pe anul 2010.

 
Viktor Ianukovici a depus juramantul ca presedinte al Ucrainei

Invingatorul in alegerile prezidentiale din Ucraina, Viktor Ianukovici, care a devenit joi al patrulea presedinte al acestei tari dupa obtinerea independentei in 1991, ca urmare a destramarii URSS, a declarat la ceremonia inaugurarii sale in Rada Suprema de la Kiev (parlamentul unicameral) ca tara sa trebuie sa fie un “stat european nealiniat”. “Eu, Viktor Ianukovici, ales presedinte al Ucrainei prin vointa poporului, fac un juramant de fidelitate Ucrainei” – a declarat el, in cadrul ceremoniei solemne din parlament, cu mana dreapta pusa pe Constitutie si pe una din cele mai vechi editii ucrainene a Bibliei, datand din secolul al 16-lea. “Ma angajez sa apar prin toate actiunile mele suveranitatea si independenta Ucrainei, precum si drepturile si libertatile cetatenilor sai si sa intaresc autoritatea Ucrainei in lume” – a promis Ianukovici. In discursul sau de investitura, noul presedinte ucrainean a declarat ca tara trebuie sa fie un “stat european nealiniat”, sugerand ca nu va cauta sa se alieze nici cu Rusia, nici cu Occidentul, intre care Ucraina a balansat in trecut. “Ucraina va continua procesele de integrare cu Europa si tarile postsovietice in calitate de stat in afara oricarui bloc” – a afirmat el, citat de RIA Novosti. “Fiind o punte intre Est si Vest, o parte integranta a Europei si a fostei URSS in acelasi timp, Ucraina va alege o politica externa care sa ii permita sa beneficieze la maximum de relatii de la egal la egal si mutual profitabile cu Federatia Rusa, UE si SUA” – a continuat Ianukovici. Fostul lider al Partidului Regiunilor nu si-a ascuns niciodata ostilitatea fata de intrarea tarii in NATO, despre care a spus ca nu este dorita de poporul ucrainean si ca odata ajuns presedinte va organiza un referendum pe aceasta tema, pentru a transa o data pentru totdeauna aceasta dilema. In plan economic Ianukovici a evocat dificultatile uriase, datoria publica si saracia, exprimandu-si convingerea ca va putea scoate tara din criza. Totusi, sansele sale din acest punct de vedere depind in mod esential de pretul gazelor ruse, resursa cheie pentru siderurgia si petrochimia din Ucraina si pe cale de consecinta si pentru agricultura, adica pentru ramurile cheie ale economiei. Relatiile cu Rusia despre care majoritatea analistilor sustin ca se vor imbunatati radical ar putea fi mai putin line decat se crede. Asta cu atat mai mult cu cat Rusia nu intentioneaza sa renunte la proiectul South Stream care ocoleste teritoriul Ucrainei si cu cat Ianukovici a spus despre acordul gazier, semnat in prezenta premierilor Putin si Timosenko, ca stabileste “un pret nedrept”. O alta provocare pentru proaspatul presedinte se leaga de formarea unui guvern, in conditiile in care invinsa sa Iulia Timosenko refuza sa demisioneze si ii contesta legitimitatea, iar atragerea unor parlamentari ai partidelor pro-occidentale catre fractiunea Partidului Regiunilor este posibila dar incerta.

Sursa: www.cronicaromana.ro

 
Criterii de performanţă pentru misiunile economice româneşti în străinătate

Bucureşti, 18 feb /Agerpres/ - Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri intenţionează să instituie criterii de performanţă pentru misiunile economice româneşti în străinătate, pentru ca acestea să devină incubatoare de afaceri, a declarat, joi, la reuniunea consilierilor economici, ministrul de resort, Adriean Videanu.

"Trebuie să instituim criterii de performanţă pentru fiecare misiune economică din afară. Acestea nu trebuie să fie simple reprezentanţe, ci să devină incubatoare de afaceri", a afirmat Videanu.

De asemenea, oficialul MECMA a precizat că acestea trebuie să îşi coordoneze informaţiile, astfel încât România să fie văzută la fel în toate statele.

"Cel mai important pilon de creştere economică în perioada următoare sunt exporturile. Trebuie să intensificăm activitatea pentru a spori, a sprijini tot ce înseamnă sector economic românesc, indiferent de forma de proprietate. Multe misiuni au reprezentat doar companiile de stat şi trebuie să sprijinim şi sectorul privat", a menţionat Videanu.

Totodată, acesta a afirmat că România trebuie să-şi regândească pieţele ţintă şi că şansa României de a depăşi criza cu costuri minime o reprezintă IMM-urile.

"IMM-urile sunt şansa pe care România o are pentru a depăşi cu costuri minime perioada de criză. Vom regândi pieţele ţintă", a mai spus Videanu.

[Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES ]

 
Manifestări organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Limbii Materne

"Consulatul General al Ucrainei la Suceava împreună cu Uniunea Ucrainenilor din România - Ţinutul Bucovina şi Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează vineri, 19 februarie a.c., la ora 16:00, la Iulius Mall Suceava, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Limbii Materne, un program divers de manifestări.

Citeşte mai mult...